Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställda blev "konsulter"

Annons

Mats Hellsten har haft personliga samtal med Dalaträs samtliga anställda, som "på neutral plan" och i skydd av anonymitet fått tycka till om allt och alla, inte minst cheferna.

-De har varit oerhört frispråkiga och kommit med beröm, kritik och förslag till förändringar som kan effektivisera verksamheten och öka lönsamheten, berättar han, glatt överraskad av den nära 100-procentiga konstruktivitet som präglat samtalen.

Hela 27 av de anställda har gått direkt från grundskolan till sågverksjobbet och trots ett antal nyanställningar uppgår den genomsnittliga anställningstiden till 21 år.

-Det vore direkt dumt att inte utnyttja en sådant erfarenhetsbank, anser vd:n Urban Bodare.

Intervjuerna har utgått från vad de anställda skulle göra om de fick en jättevinst och köpte sågen. Samtalen har visat att trivseln är hög och att de flesta, över 90 procent, är mycket starkt engagerade i Dalaträs fortlevnad.

Mats Hellsten har överlämnat 69 förslag till ledningsgruppen, där varje förslag bedömts, försetts med en prislapp och i många fall också en tidsplan för genomförandet. Flera förslag är genomförda och fler är på gång. I september ska projektet följas upp.

Ett förslag gäller en arbetsledarutbildning, som omfattar alla från förstemän till ledningsgruppens ledamöter.

-Vår "konsultsatsning" kommer att betala sig. Något bättre utvecklings- och styrmedel finns inte. De anställdas engagemang och kompetens hjälper oss att öka trivseln och produktiviteten, fastslår Urban Bodare.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons