Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställ yrkesjägare

Annons

Jägareförbundet och jägare tycks tro att de äger rätten till skogen, viltet och lagarna. Lagen är till för alla. Punkt, slut.

Jag håller med om att det inte får bli för mycket rovdjur och de som håller till för nära bebyggelse bör tas bort. Men i fallet med den vargdödade hunden i Rättvik, befann sig jägare och hund i skogen.

Jag tycker att staten ska anställa yrkesjägare som sköter om rovdjursjakten. Har vi inte för många bevis på att alltför många som kallar sig jägare inte skulle få behålla sin licens?

Åker jag ut i skogen och släpper min hund är ansvaret mitt. Varför ska skattepengar gå till detta?

Snöskottning och äldrevård

Godsägaren tillika statsministern Göran Persson har haft ett återfall i Björkviks Folkets park utanför Katrineholm där det visade sig ha glesnat bland trupperna.

Göran Persson förklarade att nu ska man komma till rätta med arbetslösheten. Folk ska skotta snö och ägna sig åt åldringsvård.

Nu inställer sig frågorna: Vad ska man skotta om snön uteblir och vilken utbildning ges innan folk anses kapabla att verka inom åldringsvård? Är detta ett nytt bevis på att åldringar som byggt upp det här landet inte anses värda kvalificerad vård?

Finns det ingen botten på den cynism som socialdemokraterna visar den grupp människor som inte av egen kraft kan föra sin talan och inte har någon annan att låta föra denna talan?

UPPVÄXT I GLESBYGD

Mer läsning

Annons