Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en olycka i Järnakorsning

Annons

Det var vid 13.30-tiden som räddningstjänst och ambulans larmades till olycksplatsen på Myrbacka.

Föraren av en personbil som skulle passera riksvägen från Nordanåkershållet hade av allt att döma inte observerat en volvo som kom längs riksvägen från Vansbrohållet. Enligt ett vittne stannade bilen till vid stopplinjen men körde därefter rakt ut framför Volvon. I bilen från Vansbrohållet färdades en äldre kvinna som visserligen hann bromsa men som ändå inte hade någon möjlighet att undvika kollisionen.

Hon körde rakt in i sidan på de båda männens bil som slungades runt på vägbanan och träffade en tredje bil som var på väg ut på riksvägen från Myrbackahållet.

Ambulanser från både Vansbro, Malung och Leksand kallades till platsen och räddningskåren från Järna fick ta sina hydrauliska verktyg till hjälp för att klippa upp förardörren på den bil som påkördes från sidan.

Föraren klagade över smärtor i nacken och ambulanspersonalen såg till att rygg och nacke fixerades innan han kunde flyttas till ambulansen. Passageraren klagade över bröstsmärtor. Båda fördes i ambulans till Mora lasarett.

Den kvinnliga föraren chockades och fördes till vårdcentralen i Vansbro medan föraren av den tredje inblandade bilen klarade sig helt oskadd.

Olyckan väcker naturligtvis ännu en gång frågan när något ska göras åt den farliga korsningen. Varje år inträffar flera olyckor på platsen och både kommunen och Byaföreningen Ja Järna har vid flera tillfällen uppvaktat vägverket i frågan, men inget tycks hända.

Frågan är om ytterligare någon ska behöva sätta livet till innan de som sitter på makten att besluta om åtgärder vaknar upp ur sin dvala.

GÖRAN DANIELSSON

Mer läsning

Annons