Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en miljonvinst i Gåsvarvs handel

Annons

Gåsvarvs handel drivs av Britta, Per och Göran Eriksson. Ett riktigt familjeföretag enär det handlar om mamma, pappa och son som står för fiolerna.

Keno-miljonen gick till en kvinna i Älvdalen och när affären för nio år sedan sålde en penninglott som gav en miljon var det två kvinnor i Gåsvarv som var de lyckliga vinnarna.

Britta Eriksson säger att Gåsvarvs handel blivit något av turbutik. Som exempelvis när högsta vinsten på "Tiorna" var 50 000 kronor.

- Då sålde vi två högvinster under en månad, berättar Britta som tillsammans med make och son hade extra anledning att vänta på bussen på fredagen. Svenska Spel hade nämligen utlovat en leverans med blomster till turbutiken.

Svenska Spel har ju råd. Där omsätts 16 miljarder kronor genom speltokiga svenskar. 3,8 miljarder blir det överskott Svenska Spel levererar till staten. En och annan krona tycks i alla fall bli över till spelarna, vilket den senaste miljonvinnaren i Älvdalen är exempel på.

Till sist en något tråkigare upplysning.

Ett säkert kännetecken på att man efter riksväg 70 nalkas Gåsvarvs handel har varit den pampiga granen med två toppar alldeles intill vägkanten. Nu finns inte det kännetecknet kvar. Stormen i november blev den gamla granen övermäktig.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons