Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annorlunda skola för landstingets ledning

Annons

Körskola (trafik) eller körskola (sång)? Jag vet inte om jag ska skratta eller om jag ska rodna av stolthet över vårt landsting som är så framsyntoch så lärt. Ja, just lärt. Jag kommer dit.

För några veckor sedan tog jag på denna plats upp litet pausbilder i tv och litet språkfrågor.

Läsekretsen hörde av sig.

Funderingarna gällde bland annat den där manspersonen med hela bilden blåtonad,han som sätter på sig en skjorta - vilken tanke finns bakom? Fler än jag undrar.

En röst ryser över ordet bortprioritera och en annan anser att viska komma i håg hur vi använder ordet "som", när det är relativt pronomen.

Nu till landstinget och konstigheterna som man inte begriper sig på.

Landstinget ska sysslamed något som fint som ett "Equal-projekt". Om du undrar vad detta med utrikiskan iDalarnas län landsting betyder är långt i från Oxdans och tuttul. Jag kan berätta att på annat håll i skrivandet talar man om projekt "Körskola för jämställdhet".

Vid läsningen undrar man förstås över ordet Körskola.

Handlar det om undervisning i att framföra fordon eller handlar det om sångövning. I så fall får man väl börja arbeta med jämställdhet därhän att sopranerna ska sjunga bas.

Jag har läst månget landstingspapper i min dar, men aldrig har jag, jag lovar, hittat en bild, i det här fallet, ett porträtt, i handlingarna.Det har jag nu.

Det är för övrigt inte vilken person som helst att beskåda. Det är - håll i er nu - Albert Einstein, tänkare av rang.

Hans bild förekommer, därför att han får bidra med ett citat som introduktion till det förfinade resonemang som ska motivera omtalat projekt i vördade landstinget.

"Det krävs ett nytt sätt att tänka för att lösa de problem som det gamla sättet att tänka har skapat".

Klart om korvspad.

Gäller denna maxmin också annan landstingets verksamhet än att låta kvinnorna höra av sig och få jämställda löner. Och pensioner.

Här ska tillsättas fem arbetsgrupper som ska förenas i en projektgrupp. Denna i sin tur ska ha två andra grupper vid sin sida och alltsammans ska mynna i en styrgrupp som också kallas ledningsgrupp.

Är det till att hänga med? En hiskelig massa folk ska sammanträda för att skapa jämställdhet med en rad befattningshavare sommålgrupp.

Syftet för den här karusellen, som naturligtvis kostar en slant,sägs vara detta: "Genom att landstingets interna ledarskapsutvecklingsprogram (långt fint ord) har ett jämställdhetsperspektiv, får chefer och ledare kunskap och medvetenhet om dess betydelse för att skapa ett gott arbetsklimat och följa den lagstiftning som råder."

PS. Jag lutar nog åt att körskola ska uttalas med hårt k och därmed bli sjungandes.

Ju mer vi är tillsammans till exempel. EllerSången ädla känslor föder.

Så mycket sång finns inte, säger kamrat A och tänker på sjukvården.

Måste en sån här apparat till för att följa lagen?

Puh!

Mer läsning

Annons