Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annonsen kommer

Annons

Det handlar om en äktenskapsannons, två ungkarlar och en kvinna. Föreställningen arrangeras av Rovgärde, Glistjärns Bystugeföreningar och Östbjörka Bystugeförening med stöd från Dalarnas Bildningsförbund. Turnén genomförs i samverkan med Riskteatern och Statens kulturråd.

Friteaterns landsbygsensemble har sitt kontor och producent i Skattungbyn. Totalt har Friteatern 16 anställda och deras fasta scen ligger i Sundbyberg, Teater Bristol. I Friteatern ingår även en skolensamble och båda grupperna är på ständig turné runt Sverige.

Friteatern har spelat professionell teater sedan 1973, alltid i byar, helst i små byar, i bystugor eller andra samlingslokaler. Friteatern vill finnas där folk bor och lever och det har gruppen kämpat för under många år.

- Jag är glad över att kunna berätta att det fungerar fantastiskt bra och vi har 95 procents beläggning. Det betyder att föreställningarna nästan alltid är slutsålda, säger Eva Janstad, producent.

Ikväll spelar Friteatern Fröken Frids sista vilja i Garsås bystuga och på fredag spelar gruppen Annonsen i Västbergs bystuga och på lördag samma föreställning i Östbjörka bystuga.

Det finns fortfarande biljetter kvar till föreställningarna och de kan bokas via Konsum i Östbjörka.

Mer läsning

Annons