Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Sjödin nekas ny rättegång

Annons

Högsta domstolen (HD) kommer inte att pröva målet mot förra SSU-ordföranden Anna Sjödin.

HD beslöt i dag att inte bevilja Anna Sjödin prövningstillstånd och därmed står tingsrättens dom för krogbråket förra vintern fast. Hon dömdes i oktober av Stockholms tingsrätts till 120 dagsböter för förolämpning, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och egenmäktigt förfarande.

Anna Sjödin hamnade i det uppmärksammade bråket på krogen Crazy Horse i Stockholm i januari 2006. Hon valde att driva sin sak så långt det var möjligt i det svenska rättsväsendet.

Normalt går det inte att överklaga domar som avkunnats av första instans och som gäller så kallade bötesmål. Efter den fällande domen i tingsrätten begärde Sjödin prövningstillstånd i Svea hovrätt som nekade henne detta, men med hjälp av sin advokat Leif Silbersky försökte hon även förmå HD att ge henne en ny rättegång.

Som skäl för att HD skulle ta upp målet framhöll Silbersky bland annat att tingsrätten inte redovisat hur domstolen värderat vittnesuppgifterna om hur krogvakten agerat när bråket mellan honom och Sjödin började.

HD:s beslut att inte ta upp fallet var väntat eftersom hela 97 procent av alla ansökningar om prövningstillstånd avslås.

Anna Sjödin är bedrövad över HD:s beslut. Hon betraktar utslaget och rättsprocessen som ett skämt.

Hon har genom HD:s beslut helt tappat förtroendet för det svenska rättsväsendet.

Anna Sjödin säger sig nu vilja arbeta för att andra inte ska hamna i samma situation som hon själv.

TT

Mer läsning

Annons