Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna och dottern blev beskjutna av luftvapen på väg hem från shoppingen: "Jag är fortfarande skakig"

När Anna Ringström och dottern Emma var på väg hem i bilen från fredagens IKEA-shopping blev de beskjutna. – Det small till rejält i bilen och jag trodde något lossnat. Det visade sig vara tre skott från luftgevär eller annat luftvapen som skjutits rakt mot passagerardörren. Ytterligare två bilar blev beskjutna, varav en fick rutan krossad vid passagerarsätet.

Annons

Mer läsning för Pluskunder:

TV: Efter första snön – plogbilsförarens vädjan till trafikanterna: "Man blir förbannad"

Polis hittade cannabisodling i nedgrävd husvagn – se polisens egna bilder

Bli Pluskund för bara en krona här!

Anna Ringström från Rättvik och dottern Emma Lindh fick en otäck resa hem från Borlänge på fredagskvällen. Bild: Privat

När Anna Ringström och dottern Emma Lindh från Rättvik hade handlat klart på IKEA i Borlänge var klockan 20, och de for iväg på E16, över Ornäs mot Rättvik.

– Strax efter avfarten mot Ornäs small det till ordentligt i bilen, berättar Anna. Jag trodde det var någon bildel som lossnat, så vi svängde in på närmaste rastplats för att kolla. Men ingenting var borta eller satt löst.

Platsen där Anna Ringström och ytterligare en bilist blev beskjutna var på E16 mellan Borlänge och Falun, en bit bortom avfarten mot Ornäs.

– Men så såg vi tre märken på passagerarsidan, och jag insåg att någon måste ha skjutit på oss. Eftersom det trots allt bara var halvdjupa märken, så förstod vi att det borde vara ett luftgevär.

Ett av tre skottmärken på Anna Ringströms bil. Bild: Anna Ringström.

Anna och Emma satte sig i bilen och ringde polisen som dök upp efter tio minuter med både en hundpatrullbil och en vanlig bil.

– Medans vi kontaktade polisen svängde ytterligare en bil in på rastplatsen. Den bilisten hade också blivit beskjuten, och där hade kulorna träffat passagerarrutan och krossat fönstret. Han hade glas i hela framsätet, men gudskelov blev ingen skadad.

Anmälan och vittnesmål om vad som hänt gick snabbt, och hundpatrullen gav sig iväg direkt för att söka efter gärningsman/gärningsmän. Men utan resultat.

– Vi har rapport om tre drabbade fordon, och det var helt klart någon form av luftvapen som hade använts, berättar polisen. Det här är ganska vanligt i större städer, men händer inte så ofta på landsbygden.

Anna och Emma fick bege sig hemåt.

– Allt var väldigt läskigt, säger Anna. Det var mörkt och jag tänker på vad som hade hänt om jag gjort en plötslig väjning när det small till. Det hade kunnat sluta illa.

De kunde dock somna, trots kvällens upplevelse.

– Vi somnade snabbt, antagligen för att anspänningen blev så stor. Men idag har det varit obehagligt att tänka på det - jag blir till och med skakig nu när jag pratar om det.

På söndagen rapporterade polisen om ytterligare en anmälan från en bilist som blivit beskjuten vid samma tillfälle.

Anna Ringström från Rättvik och dottern Emma Lindh fick en otäck resa hem från Borlänge på fredagkvällen. Bild: Privat

Mer läsning

Annons