Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna - ny professor på Högskolan Dalarna

Annons

Anna Götlind disputerade 1993 vid Göteborgs universitet med avhandlingen Technology and Religion in Medieval Sweden. Hon arbetar vid Högskolan Dalarna sedan 1993 och var åren 1991-2004 även knuten till Dalarnas forskningsråd i Falun.

Anna Götlind har ett brinnande intresse för mikrohistoria, liksom för möten mellan yrkeshistoriker och fritidsforskare. Hon har till exempel skrivit Handbok i konsten att skriva mikrohistoria, Natur & Kultur/Stockholm, 2004 tillsammans med Helena Kåks.

- Det är här i Dalarna jag gjort mina projekt, berättar Anna.

Anna Götlind har forskat kring frågor inom lokal och regional historia. Hon har starka känslomässiga rötter i Leksandsbygden, rättare sagt i byn Rältlindor.

Anna Götlind är projektsekretare för Högskolan Dalarnas satsning "Världsarvets världar", www.du.se/varldsarvet Projektet syftar till att vid Högskolan Dalarna bygga upp en forskningsmiljö inom humaniora-samhällsvetenskap med utgångspunkt i Världsarvet Falun och andra industriella världsarv.

- Det är bra med ett regionalt perspektiv, det speglar väldigt mycket av de stora sammanhangen. Den lilla nära vardagshistorien intresserar mig mycket, säger Anna Götlind.

Mer läsning

Annons