Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna-Lisa årets kvinnliga företagare

Annons

Anna-Lisa Engström, som driver skohandeln, uppvaktades på lördagen med den hedervärda titeln Årets kvinnliga företagare. Detta i samband med att Centerkvinnorna i Dalarna höll årsstämma i Söderbärke.

Ett 40-tal deltog i Chapellet. För ledningen svarade Nadja Eriksson från Grängesberg.

Hyllandet av Årets företagare var en höjdpunkt. Ceremonien utfördes av distriktsordföranden Lena Reyier från Borlänge. Hon överlämnade ett diplom blomster och en tårta till den utvalda. Under stämman talade oppositionsrådet i landstinget, Elisabet Linén-Brant, på temat kvinnors vård och hälsa. Hon konstaterade att landstinget Dalarna hör till de sämsta i hela landet när det gäller den förebyggande vården för kvinnor.

-Många kvinnor mår dåligt, nästan hälften, och man behöver inte vara sjuk för att må dåligt, men man kan bli sjuk om man mår dåligt, sade ombudsman och tillika mediakontakt Sofia Karlsson, från Dala Floda.

-Landstinget måste bli bättre när det gäller att förebygga att kvinnor mår dåligt.

Stämman antog ett öppet brev till justitieminister Thomas Bodström med anledning av domen i högsta domstolen nyligen.

- Åldern och inte utseendet ska vara vägledande. Man ska inte kunna göra undantag om någon underårig ser ut att vara äldre. Helt sanslöst att tolka det så. Man måste se till offrets faktiska ålder, markerar Karlsson.

I styrelsen för det nya verksamhetsåret ingår ordförande Lena Reyier, Borlänge, vice diton Christina Bröms, Mora, och ledamöterna Joanna Strid, Hedemora, Solveig Johansson, Avesta, Jenny Gotthardsson, Hedemora, Monica Pettersson, Avesta och Anna-Stina Wikström, Malung.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons