Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmäls till Konkurrensverket

/

En anmälan mot Dala Vatten och Avfall AB, DVAAB, har lämnats in till Konkurrensverket.
Lokala företag menar att DVAAB bryter mot lagen om offentlig upphandling, LOU.

Annons

Företagen som står bakom anmälan till Konkurrensverket är Hellkvist Grus, Mockfjärds Åkeri AB samt Maserfrakt anläggning AB. Företagen menar att de missgynnas i konkurrensen av DVAAB som i allt större utsträckning gynnar företag på samma ort som ledningen för DVAAB håller till i, det vill säga Leksand och Rättvik.

Företrädare för de lokala företagen menar att de fått olika svar på om LOU genomförts beroende på vem de frågat. I sin anmälan till Konkurrensverket konstaterar att det är rätt uppenbart att alla åtaganden i dagsläget ska utföras av Dalafrakt, en lastbilscentral med huvudkontor i Leksand och med huvudsaklig verksamhet inom Leksand, Rättvik och Mora kommuner. Att sophantering sköts av ett åkeri med bas i Rättvik, vilket också sköter slamhanteringen.

De tre företagen hoppas nu att Konkurrensverket ska utreda fallet.

DVVAB bilades 2006 av tre kommuner genom sina bolag Gagnef Teknik AB, Leksand vatten AB samt Rättvik teknik AB. I dag ingår även Vansbro kommun som delägare.

Örjan Furn, vd och styrelseordförande för DVVAB som har sitt säte i Rättvik, kan inte kommentera anmälan till Konkurrensverket eftersom han inte sett och läst den när DT ringde honom.

Mer läsning

Annons