Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anlagda bränder kan vara pyromandåd

Annons

Tidningen har tidigare under våren skrivit om nattliga bränder vid Tiskenområdet. Polisen misstänkte då att det kunde handla om en pyroman som varit i farten nattetid, och tänt eld på bland annat containrar bakom Jysk Bäddlager.

Den gången gjordes inga gripanden.

Mellan klockan 01-01:45 natten till tisdagen var det dags igen. Då tände en okänd gärningsman eld på ett skjul med sopor, och en liten container tillhörande Jysk bäddlager.

Branden spred sig vidare till en större förvaringscontainer, där företaget förvarar möbler och paket med varor. Branden orsakade betydande skador, och området är nu avspärrat för undersökning av polisen, som redan vid ett tidigt skede kunde konstatera att branden var anlagd.

Omständigheterna vid denna brand är i det närmaste identiska med en brand den 6 april 2005, då ett skjul med sopor utanför Jysk bäddlager antändes klockan 01:44. Det var samma klockslag som tisdagens brand.

- Vi utesluter inte att det kan handla om samma person som anlade bränder tidigare i våras, säger vakthavande polis.

Utöver branden på Jysk Bäddlager anmäldes även en mindre brand vid 18-tiden i söndags. En container vid Tiskenparkeringen hade satts i brand, och även den branden har bedömts varit anlagd.

Jysk Bäddlager har avböjt att kommentera tisdagens brand, men bekräftar att det är en förbryllande, och exakt upprepning av branden den 6 april.

Stefan Eriksson är fastighetsförvaltare på KB Tiskasjöns Köpcenter, som hyr ut lokalerna till Jysk bäddlager. Han är frustrerad över de upprepade bränderna på fastighetsbolagets egendom. En okänd gärningsman härjar, och medan polisens fruktlösa försök att hitta en misstänkt pågår, kostar bränderna bolaget enorma summor i förskringssjälvrisker.

- Det verkar vara ett strukturerad mönster, så jag blir lite besviken på polisen som inte kan chansa lite mer.

- Om de har haft en anlagd brand vid Tisken bara ett par dagar tidigare, kunde de väl ha patrullerat området lite mer de här dagarna, säger Stefan Eriksson. Var de uppe i Tällberg allihop? undrar han.

MENNA HAGIGI

Mer läsning

Annons