Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aningslöst om astrologi

Annons

Hur kan NLT ägna en helsida den 23 oktober åt något så stolligt som astrologi, utan att utsätta denna humbug för kritisk granskning? Det är sant att äldre tiders astronomer trodde på astrologi, men det var endast fram till 1600-talet, då kikaren uppfanns.

Sedan Newton vetenskapligt förklarat planeternas rörelser har alla seriösa astronomer tagit avstånd från astrologin.

Hur skulle "stjärnbilder", som bara är konstruktioner gjorda från jordytan, ha något som helst inflytande på människans karaktär och öden? Hur går det till egentligen?

Jag föreslår att NLT väljer ut tolv personer, födda i var sitt "tecken", och beskriver deras karaktärsegenskaper noggrant. Sedan får astrologen försöka para ihop varje person med rätt "stjärntecken". Jag kan slå vad om att det inte blir mer rätt än vad en slumpmässig gissning skulle ha gjort. Jag kan också slå vad om att ingen astrolog skulle våga ställa upp på försöket - försöket har nämligen gjorts flera gånger utan att kunna visa att det finns ett uns av sanning i astrologin.

Det är också magstarkt av astrologen i artikeln föreslår att man ska undervisa om hennes hokuspokus i skolan. Man blir mörkrädd! Nej NLT, följ upp artikeln med en kritisk granskning av det astrologiska tramset. Det handlar faktiskt om bluffmakare som utnyttjar människors osäkerhet för att tjäna pengar!

HERR KANTARELL

Mer läsning

Annons