Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angelägne Thåström

Annons

Thåström, Ovanbro, lördag 22.45

Med ett lika kompetent som känslig band i ryggen har Thåström en formtopp just nu. Pelle Ossler (Wilmer X) och Conny Nimmersjö (bob hund) är de perfekta gitarristerna till Thåströms nya material. Ekonomiskt och inkännande fyller de ljudbilden på ett snyggt vis.

Konserten startar med låtar från nya, nedtonade albumet och det skulle kunna vara ett vanskligt projekt på en stor scen på en stadsfestival. Publiken är dock intresserad och med på noterna. Balladen Fan fan fan känns som en instant klassiker i sammanhanget.

Lite märkligt kan det kännas när konserten lägger i en högre växel och låtarna plockas från perioden då Borlängesonen Chips Kiesbye skötte gitarrspelet. Det är lätt att sakna Chippens randiga tröja på hemmaplan. Bra låter det hur som helst.

Äldre material vädras också, som Alla vill till himlen och en tolkning av Hoola Bandoola Bands gamla Keops pyramid. Kongenialt nog precis efter Nationalteaterns spelning.

Lite old school är det att Mannen i svart sjunger om "Kallt krig" i var och varannan låt (okej, två låtar får jag det till). Sedan är det en syn att se kidsen hoppa och sjunga med i texten till The Haters från nya soloplattan, med rader om vinylsinglar och utdöda vinsorten Tirnave.

Avslutande extranumret Du ska va president levereras i en suggestiv version och får i gång publiken på alla cylindrar. Jag hör någon yngling säga att Thåström "blivit gubbe" eftersom han blottar en känslig sida i de nya låtarna, men själv tycker jag att han håller en hedervärd balans och känns rejält angelägen.

Peace & Love, en bob hund-medlem - men inga pitbulls.

TIMO KANGAS

Mer läsning

Annons