Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angående Feministiskt självförsvar i skolan

Annons

Svar till Tore Gustavsson:

Till att börja med vill jag understryka att jag håller med dig i allt det du säger om självskydd och självförsvar. Jag är själv utbildad instruktör i ju-jutsu och har varit verksam instruktör inom denna självförsvarsart i många år. De tekniker som ingår i vårt system är väl anpassade till den svenska lagstiftningen om nödvärn och det är viktigt att vi följer det. Vi betonar också vikten av att försvaret alltid ska stå i rimlig proportion till det angrepp man utsätts för.

Jag har tyvärr inte sett teveinslaget du nämner i din insändare, men om det är som du beskriver det, så behöver vi verkligen ta en diskussion med berörda parter från Feministiskt självförsvar.

Jag hade redan under höstterminen en grupp elever på 30 personer fick prova ju-jutsu under vad vi kallar Kreativa veckan. Det var lika stort intresse hos pojkarna som hos flickorna, de utgjorde ungefär hälften av gruppen. Så visst finns det ett intresse att lära sig självförsvar även hos pojkar och det ska vi ta tillvara på. Eleverna kommer att ha möjlighet att prova ju-jutsu under Kreativa veckan även i fortsättningen och där är pojkarna lika välkomna som flickorna.

Avslutningsvis vill jag tacka dig Tore för ett bra och informativt inlägg om självförsvar och självskydd.

MARIE OLSSON

Mer läsning

Annons