Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas och Linda till schlagerfinal

Annons

Rockstjärnan Andreas Johnson och schlagerprinsessan Linda Bengtzing är klara för final i Melodifestivalen.

De vann deltävlingen i Leksand.

Electric Banana Band och Magnus Bäcklund får en ny finalmöjlighet i Andra chansen.

Han är rockstjärnan som har toppat listor över hela världen. Men han kastade sig huvudstupa in i schlagervärlden utan att veta vad han gav sig in på riktigt. Men satsningen gick hem. Andreas Johnson tog en av finalplatserna i Melodifestivalen, med sin låt "Sing for me".

- Jag fattar ingenting, utbrast Andreas Johnson efter tv-sändningen från den första deltävlingen i Ejendals arena i Leksand.

Anspänningen släppte och Andreas Johnson kunde börja jubla:

- Det här är grymt, det här är fantastiskt. Jag vill säga ett stort tack till alla i Leksand och Sverige. Hoppas det blir samma stämning i Globen.

Andreas Johnson har inte riktigt hört till favoriterna. Det har däremot Linda Bengtzing gjort. I fjol slog hon igenom, nu var hon etablerade och "bara skulle" till finalen. Men hon var grymt nervös och snubblade på orden i sitt framträdande med låten "Jag ljuger så bra".

- Jag fick panik för att jag inte fick av mig jackan i ett klädbyte, så jag missade ett ord.

Linda Bengtzing hade den mest storslagna scenshowen med tre olika kläder under det tre minuter långa framträdandet. Nu kanske det blir ännu fler klädbyten när hon ska vässa sin show till Globenfinalen.

- Ja, det får jag fundera på nu, sade hon och skrattade.

Electric Banana Band och Magnus Bäcklund tog tredjeplatserna och får nya finalmöjligheter i Andra chansen. Lasse Åberg var långt ifrån besviken, tvärtom, för sin tredjeplats med "Kameleont":

- Det är otippat och vi är väldigt glada. Vi var så baissade i alla tidningar, så det är så skönt att alla journalister har fel, ännu en gång.

Mer läsning

Annons