Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än är vi inte där

Annons

I veckan fick dalfolket en alldeles ny jämställdhetsstrategi. Tio steg mot ett jämställt Dalarna som länsstyrelsen tagit fram.

- För vi är verkligen inte framme än. Det här är ett sätt att lyfta fram vilka frågor som är viktigast att jobba med i Dalarna. Vi ska göra rätt saker på rätt sätt, säger Pernilla Ohlin och Leif Pettersson, länsstyrelsens sakkunniga för jämställdhetsarbete.

Kommunerna, landstinget, forskningsrådet och många andra har varit med i arbetet med strategin.

Ett av målen är nu att jämställdhet ska integreras i skolundervisningen, så att tjejer och killar kan utvecklas fria från en stelbent syn på hur de ska vara.

Ett annat steg blir att ändra på det könsstyrda valet av gymnasieprogram. I Dalarna är det fortfarande så att flest pojkar väljer bygg-, industri- eller elprogram. Tjejerna satsar på estetprogrammet, vård eller hotell- och restaurang. Det leder i förlängningen till arbetsplatser där det bara jobbar män eller kvinnor.

Viktiga jämställdshetsfrågor är också, enligt länsstyrelsen, att minska kvinnornas ohälsa, få fler kvinnor att starta egna företag och se till att kvinnorna kommer in i styrelserummen.

- Osakliga löneskillnader mellan män och kvinnor ska också bort. Jämställdhetslagen är inte mindre viktig än andra lagar och ska följas, säger Leif Pettersson.

Ett annat viktigt syfte med den nya strategin är att olika personer som jobbar med jämställdhet i länet, lättare ska kunna samarbeta.

- Det är viktigt att man känner att man är del av en helhet, säger Leif Pettersson.

Via internet (www.dalarna.se/jamstalld) ska man framöver kunna följa hur målen i strategin förverkligas runt om i länet. Här ska konkreta projekt listas.

- Vi ger oss också ut på en "turné" i länet, för att samla upp och uppmuntra till aktiviteter i strategins anda, säger Pernilla Ohlin.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons