Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amir får beröm för sitt civilkurage

Annons

Det här är en ovanlig historia. Vi skriver ofta om stölder i omklädningsrummen på Lugnets idrottsanläggningar. Men det blir mest korta notiser. Polisen kan inte lösa stölderna av mobiltelefoner, plånböcker och annat som godtrogna personer lämnat kvar. Stöldgodset omsätts snabbt till knark och tjuven kommer undan. Mobiltelefonernas sim-kort kastas bort. Inget kan spåras.

Men i tisdags kväll blev 21-årige Amir Balaky en riktig hjälte för tolvåriga Cecilia Carlegård och hennes kompis Theres Dahlberg.

Amir har jobbat på Lugnet och brukar träna där. Han var också där på tisdagskvällen när flickorna kom tillbaka från utebadet. Amir hörde att de blivit av med en digitalkamera, en mobiltelefon, pengar och Cecilias livsviktiga insulinpump.

Amir tog fram sin telefon och ringde till ungdomar han känner och bad dem hjälpa till med att få fram tips och leta efter stöldgodset. Han åkte sedan hem till Nedre Norslund tillsammans med Theres och hennes mamma Carla.

-Jag frågade en kille som jag misstänkte kunde veta något. När jag slog in 112 och sade att jag ringde polisen berättade han att han var efterlyst. Jag fick sedan reda på att en 15-årig flicka stulit sakerna medan en annan flicka hållit vakt, säger Amir.

Han fick höra att allt redan var sålt och att insulinpumpen och sim-kortet hade slängts vid Scandic. Amir åkte dit och det stämde. Han krävde att någon skulle ordna fram kameran och mobilen och fick till slut fram godset.

-Jag tänker faktiskt söka till polishögskolan. Polisen vill ju ha elever med utländsk härkomst och jag är beredd att ställa upp för ett bättre samhälle och hjälpa ungdomar, säger Amir.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons