Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amerikaner firar midsommar – med spelmän från Dalarna

25 spelmän från Dalarna deltar under midsommarhelgen i midsommarfirande i New York, som arrangeras av svenska konsulatet i New York.

Annons
Foto: Tull Anders Bergkvist

Dalarnas spelmansförbund fick i december förra året frågan om att medverka i det stor midsommarfirandet som Consulate General of Sweden in New York anordnar i Battery Park i centrala Manhattan. Nu är 25 spelmän från olika orter i Dalarna på plats i New York för att spela under firandet.

Bland spelmännen finns bland andra Kalle och Olle Moraeus och Pontus Selderman, ordförande i Dalarnas spelmansförbund. På torsdagen höll man den första spelningen för personalen vid Battery Park och efter det hade man en spelning för allmänheten vid Rockefeller Park.

Kalle Moraeus deltog i midsommarfirandet i New York. Foto: Tull Anders Bergkvist

På midsommarafton deltog man vid det stora midsommarfirandet vid Robert F Wagner Junior Park och på midsommardagen ska man delta vid firanden i Vasa Park i New Yersey och vid Scandinavia house Park Avenue.

Midsommarfirandet hölls för svenskar och New York-bor. Foto: Tull Anders Bergkvist

Även Olle Moraeus var på plats. Foto: Tull Anders Bergkvist

Pontus Selderman, ordförande i Dalarnas spelmansförbund, var en av de spelmän från Dalarna som var på plats i New York. Foto: Tull Anders Bergkvist
Leif Pagrotsky, svensk konsul i New York, höll tal under midsommarfirandet. Foto: Tull Anders Bergkvist
Foto: Inga-Lill Elissson
25 spelmän från Dalarna var på plats i New York under midsommarhelgen. Foto: Privat

Mer läsning

Annons