Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amatörer och proffs på väggen i gamla macken

Annons

Vernissage var på nyårsdagen och hittills har cirka hundra personer besökt utställningen.

De professionella konstnärerna är: Kjell Strömsmoen, från Norge och Siljansnäs. Han är ledare för en konstskola i Dalarna. Sedan är det Olle Backman, Borlänge, Anders Ståhl, Leksand och Anders Eklund från Djurmo.

Amatörerna, som gått kurs i oljemåleri för Kjell Stömsmoen, är Ulla Olsson, Ann-Britt Lasses och Gunnel Jansson. De bor i Insjön.

- Vad vi ser på väggarna är det gamla nordiska naturmåleriet. Det är enkelt och bygger på två linjer och våra fyra former. Färgerna är gult, blått och rött i akvareller och olja, säger Strömsmoen.

Det är inte bara natur och djur som visas. Insjökonstnärerna har prövat på det svåra stillebenmåleriet, som fångar föremål i ett visst ljus.

Föreståndarna Gösta Jansson och Benny Frödin från Insjön driver sedan en tid tillbaka affären Okey i gamla OK. De tycker att utställningen är toppen och till sommaren ska de driva kafé i lokalerna.

- Det är viktigt att vi får liv i Insjön. Att folk stannar till och kopplar av en stund. Julmarknaden blev bra och vi känner att vi har någonting för framtiden här, säger Gösta Jansson.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons