Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvdalens största hotell oftast tomt

Annons

Hotellet byggdes upp under 1960-talet när det var högkonjunktur på skjutfältet. Här inkvarterades befälselever och gäster av olika slag som besökte skjutfältet.

Nu är det andra tider och verksamheten på och vid skjutfältet har minskat lika mycket som försvarsanslagen.

Tidningen frågade skjutfältsledningen vilken beläggningsgrad hotellet hade det senaste året. Det visade sig vara blott 15 procent och det skulle ha blivit dunderkonkurs om hotellet drivits av en privat näringsidkare. Nu är det Försvarsmakten eller svenska staten som står för fiolerna och det kostar 30 miljoner kronor att driva hela skjutfältet med anläggningar på årsbasis och däri ryms även den minuspost hotellet förorsakar.

Det blir heller inget större kassaklirr för de gäster som checkar in på hotellet. Skjutfältet tar bara 95 kronor natten för ett rum. Då ska tilläggas att alla 159 rum saknar dusch och toalett. Sådana faciliteter finns i korridoren att använda gemensamt.

I sommar kan i alla fall det unika inträffa att hotellet i Trängslet blir fullbelagt. Inom skjutfältslägret kommer dragkamps-SM att arrangeras och deltagare och funktionärer kommer att bo på hotellet. Av den händelse sporten visar sig vara så stor att hotellet inte räcker till kan skjutfältet erbjuda ytterligare drygt 800 bäddar i andra byggnader.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons