Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattnet stängs av efter veckor av problem – rörnätet ska desinficeras

Boende i Klitten i Älvdalens kommun rekommenderas fortfarande att koka dricksvattnet. Samtidigt förbereder man en avstängning av vattnet för att komma tillrätta med problemet med bakterier i vattnet.

Annons

Strax innan jul gick vattenbolaget Nodava ut med en rekommendation om att boende i Klitten skulle koka dricksvattnet, eftersom det var förorenat av bakterier.

– Det hela är ett mysterium, sa Rolf Johansson, arbetsledare för Nodava, i början av januari om varför vattnet är förorenat.

Sedan dess har man vidtagit flera åtgärder, bland annat har man tömt och klorerat reservoaren och tagit flera nya prover på vattnet.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

På tisdagen skriver Nodava på sin hemsida skriver Nodava på tisdagen att man fortfarande håller på med åtgärder för att få ordning på vattnet i Klitten. Just nu förbereder man för en kortare avstängning av vattnet, för att då kunna desinficera delar av rörnätet.

Boende kommer få information om avstängningen när det är dags, men den kommer troligen ska nattetid för att minimera störningar.

Enligt Nodava följer man kontinuerligt upp alla åtgärder med nya provtagningar på vattnet, men rekommendationen om att koka vattnet som ska användas till att drickas eller laga mat står fortfarande fast.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons