Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen invigning

/
  • Med den nya riksvägen bakom ryggen och nedanför den fina rastplatsen vid Bunkris brandtorn, invigdes den nyupprustade riksvägen mellan Hållstugan och Särna, där de två sista milen in mot Särna nu blivit klar. På bilden ses kommunalrådet Herbert Halvarsson, Idre Fjälls VD Jocke Johansson, som också sitter handelskammarens trafikkommitté samt Trafikverkets Ingemar Frej.  Foto: Nisse Schmidt

Annons

Riksväg 70 var länge ett sorgebarn, smal, krokig och direkt trafikfarlig.

- Nu är det en underbar väg och väldigt vacker, konstaterade Ingemar Frej sedan han fortsatt några mil förbi Bunkris och sett fjällvärlden få breda ut sig.

- Kanske lite synda att han inte fortsatte ytterligare tre mil för nu gäller det att fortsätta jobba med den bit som återstår till Idre, konstaterade Idre Fjälls VD Jocke Johansson. Det samtidigt som han också påtalade behovet av förbättringar på Vasaloppsvägen och väg 311 mellan Sälen och Sörsjön.

- Vi är oerhört glada för de insatser som nu genomförts och ser med förväntan på en fortsatt upprustning av vägarna här i turistområdet.

Det handlar också om sträckan mellan trängsletavfarten och upp till Hållstugan där den nyrustade vägen fram till Särna nu ligger inbjudande klar.

Vad krävs då för att de återstående sträckorna ska få samma standardhöjning som den nära fem mil långa sträckan mellan Hållstugan och Särna?

- Det gäller att jobba med sakfakta när det gäller bärigheten. Fakta är vad som behövs för att en vägsträcka ska prioriteras före en annan, förklarar Ingemar Frej.

- Vi inser att det kan ta lite tid innan nästa etapp, men det viktiga är att vi jobbar vidare från näringslivet och kommunen. Idag gläds vi åt den rejäla förbättring vi fått, säger Jocke Johansson.

Mer läsning

Annons