Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar vill ha eget hus

/
  • Ungdomarna i det nybildade Ungdomsrådet vill ha ett Ungdomens hus i Älvdalen. Här letar ungdomsrådets representanter Emelie Graff och Jessica Sohlberg, helt symboliskt efter ett passande hus. Men nog hoppas de på ett lite mer ändamålsenligt hus än detta förråd, som vi lånade bara för bildens skull.

Annons

Det var i december i fjol som Ungdomsrådet bildades vid en träff med elevrådsrepresentanter för hela kommunen på det före detta soldathemmet i Åsen.

I måndags hade ungdomsrådet bjudit in politiker från alla partier till en ny träff.

Under dagen framkom önskemål från ungdomarna om att få ett Ungdomens Hus i Älvdalens kyrkby och ett i Idre. Ett sådant hus skulle bli en mötesplats för olika ungdomsgrupper och kanske också ha ett Internetcafé, som också skulle kunna utnyttjas av turister.

- Politikerna verkade väldigt positiva, berättade Emelie Graff och Jessica Sohlberg, båda studerande på Naturbruksgymnasiet i Älvdalen.

Hon får medhåll av kommunalrådet Myr Herbert Halvarsson, som också medverkade vid måndagens träff.

- Vi kunde ju inte lova något definitivt, men vi var positiva och vill diskutera saken vidare och jag hoppas på en bred förankring bland partierna om detta.

Ungdomsrådet ska nu lämna en formell begäran till kommunstyrelsen för att få den politiska apparaten att komma igång. Under tiden som politikerna försöker hitta en lösning ska Ungdomsådet försöka hitta sponsorer för ett Ungdomens Hus. Den 22 oktober blir det ett nytt möte med politikerna och förhoppningsvis har planerna då avancerat en bit.

Mer läsning

Annons