Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två fjällräddningar under dagen – man förd till sjukhus med ambulanshelikopter efter skoterolycka

Under lördagen genomfördes två fjällräddningsinsatser i Dalarna.

Annons
Under lördagen genomfördes två fjällräddningar i norra Dalarna, en vid Drevfjället och en i närheten av Grövelsjön. Foto: Arkiv/Google Maps

Strax efter klockan elva kom larmet om att en kvinna som var ute och åkte skidor tillsammans med flera andra personer vid Slätten i närheten av Grövelsjön hade ramlat och skadat armbågen. Fjällräddningen skickades ut för att lokalisera kvinnan.

Vid tolvtiden hade fjällräddare tagit sig fram till kvinnan och kunde transportera henne till närmaste väg där en ambulans väntade.

Klockan 13.10 larmades polisen om ännu en fjällräddning, den här gången vid Drevfjället i Gördalen. Fyra personer hade varit ute och åkt skoter när en av dem, en man i 55-årsåldern, ska ha kört in i någonting och ramlat och skadat sig i höften.

– Mannen var inte ensam och vi visste var han var. Fjällräddare och polis på skoter transporterade mannen till en plats där ambulanshelikoptern kunde landa och han fördes till Mora lasarett, berättar Jens auf der Heide, vakthavande befäl på polisen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons