Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsätra Fjällhotell prisas och KRAV-certifieras: "Har fördubblat antalet gäster på fyra år"

Storsätra Fjällhotell i Grövelsjöfjällen i nordligaste delen av Älvdalens kommun har fått en utmärkelse samt KRAV-certifierats.
– Det är oerhört roligt att Storsätra Fjällhotell uppmärksammas internationellt, säger Helena Ericson, vd Storsätra Fjällhotell.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Backarna i Sälen öppnade för över en månad sedan – kolla in när din skidanläggning drar i gång för säsongen

Här hittar du billigast liftkort - vi har hela dalalistan

Villa och fjällstuga såldes för 7 miljoner kronor – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

SÅ KÖPER DU PLUS

Storsätra Fjällhotell har tilldelats utmärkelsen ”Luxury Travel Guide Global Awards 2018” i kategorin "Private Luxury Hotel of the Year 2018".

Den här utmärkelsen delas ut av Luxury Travel Guide som varje år lyfter fram hotell över hela världen världen som, enligt guiden, har något extra att erbjuda besökarna.

— Vi är stolta över att ännu en gång få denna utmärkelsen och tycker det är oerhört roligt att Storsätra Fjällhotell uppmärksammas internationellt, säger Helena Ericson, vd Storsätra Fjällhotell, i ett pressmeddelande.

Lars och Helena Ericson driver Storsätra fjällhotell i Grövelsjöfjällen, som nu har fått en utmärkelse samt KRAV-certifierats. Bilden togs i juli 2013, när paret precis hade tagit över verksamheten.

I pressmeddelandet berättar ägarna att hotellet startades 1939 och har utvecklats från ett enkelt boende i Grövelsjöfjällen till ett fyrstjärnigt hotell med relaxavdelning, restaurang och konferensdel. 2013 köptes verksamheten av Lars och Helena Ericson.

— Vår satsning på bland annat olika paketresor och aktiviteter tillsammans med professionella samarbetspartners har varit lyckad. Vi lägger stor omsorg på maten och hämtar gärna inspiration och råvaror från närområdet. En satsning som resulterat att vårt hotell har fördubblat både antal gäster och omsättning på fyra år, säger Lars Ericson i pressmeddelandet.

På de fyra år som paret Ericson drivit Storsätra Fjällhotell så har de dubblat både omsättningen och antalet gäster.

Dessutom fick hotellet, precis före jul, beskedet att man KRAV-certifieras. Dessutom jobbar hotellet med att utveckla sitt arbete för miljön.

— Vi fortsätter vårt arbete med att ta ansvar för miljön. Redan nu så har vi exempelvis bergvärme, som huvudsaklig värmekälla, och sopsorterar. Nu tar vi ett steg till, säger Helena Ericson.

— Vi utvecklar vårt miljöarbete av bland annat tre skäl, För det första så handlar det om människans möjligheter att överleva och må bra i framtiden. För det andra så ligger vårt hotell i ett av Sveriges vackraste fjällområden där hållbarhetsarbete är en självklarhet. För det tredje så är våra gäster mycket miljö - och kvalitetsmedvetna, säger Lars Ericson.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons