Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söker vältränade idrebor för TV-inspelning

SVT ska göra TV-program åt UR om livet på stenåldern. De söker därför nu män och kvinnor från idretrakten för en TV-inspelning på Nipfjället.

Annons

Det är produktionsbolaget Baluba som har fått uppdraget att spela in en serie med namnet "Arkeologens dotter".

Till Idre kommer filmteamet den 5-7 juni för att under två dagar spela in avsnitt från stenåldern på Nipfjället. Avsnitt som handlar om en jakt och en middag runt elden i stenålderslägret.

Statisterna kommer att kläs i stenålderskläder och sminkas för att likna stenåldersmänniskor inför inspelningen. I efterlysningen av statister söker bolaget gärna vältränade människor.

För att klara inspelningen krävs ett antal statister och det är där som deras udda kravspecifikation kommer in i bilden.

De som ser sig själva som relativt vältränade, men inte med modern frisyr eller väl ansatt skägg kan erbjudas roller som statister. Statisterna får heller inte ha tatueringar eller annat som kan skvallra om att de är moderna människor.

Den som passar in i beskrivningen kan däremot räkna med en ersättning som är 600 kronor för en halvdag och 999 kronor för en heldag.

Mer läsning

Annons