Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista turen för Suez

Under fler år har Suez, tidigare Sita tagit hand om hushållssoporna i Mora, Orsa och Älvdalen, men från och med den 1 april blir det Allmiljö från Umeå som har uppdraget åt det gemensamma kommunala bolaget Nodava.

Annons

Sista turen för SUEZ åt Nodava körs nu, som här i Idre.

I Älvdalen var det åsenbaserade företaget Rönngårds som körde hushållssoporna sedan 1974. Ett litet lokalt företag kunde dock inte matcha stora Sita, numera Suez. Ägaren Ove Rönngård följde därför med över till Sita och senare Suez.

– Visst känns det nu lite i hjärtat att inte vara med och köra älvdalsbornas sopor. Men det viktigaste är ändå att våra chaufförer som nu jobbar åt Suez får fortsätta jobba åt Allmiljö AB, som nu tar över, säger Ove Rönngård.

Allmiljö kommer med egna fordon, men erbjuder de sju chaufförera fortsatt jobb. Äv en övernattningslägenheten i Idre tar Allmiljö över.

Idag jobbar Ove som fordonsansvarig åt Suez över ett område från Svealand upp till mellersta Norrland.

– Suez är ett stort företag med uppdrag på många orter så det som nu sker är att fordon flyttas dit de behövs och de som är gamla och slitna går till skrot.

Åt Nodava har Suez haft fyra sopbilar, två i Mora-Orsa och två i Älvdalen.

–Allmiljö tar nu över de uppdragen, men vi har ytterligare en bil som vi har fått nya uppdrag i Mora åt på den öppna marknaden. Sedan tar vi över slamkörningen från Maserfrakt om ett år och då kan det bli aktuellt med nyanställningar igen.

– Den här branschen handlar om att vinna upphandlingar och nu blev det inte så åt Nodava, men om fem år är vi säkert tillbaka, säger Ove Rönngård.

Mer läsning

Annons