Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överkörd av egen bil

/
  • Klämdes. En traktorlastare kunde lyfta biilen genom att köra in gafflarna genom bakluckan och försiktigt lyfta bilen och befria den fastklämda bilföraren som hamnat under sin egen bil.

Annons

Det var på torsdagsförmiddagen som mannen var ute och körde med bilen på Idre Fjäll. Vid ett av husen stannade mannen i en backe, eventuellt för att flytta något som låg i vägen. När han klivit ur bilen började den att rulla. I bilen satt ett litet barn och sov i en bilbarnstol. Antagligen försökte mannen få stopp på den rullande bilen genom att ställa sig framför den, men halkade och blev överkörd av bilen. Mannen hamnade helt dold under bilen och det är oklart hur länge han låg så innan ett barn slog larm. Efter larmet var Idre Fjälls pistvakter och backläkaren snabbt på plats. Mannen var då vid medvetande men satt rejält fastklämd under sin egne bil.

En traktor med lastgafflar kom ganska snabbt till plats och genom att öppna backluckan och köra in gafflarna kunde bilen lyftas undan.

Mannen fördes med ambulans till Mora lasarett med en hel del skador men enligt en första rapport inte livshotande. Däremot fanns det frakturer och även en krosskada i huvudet som gjorde att han blödde kraftigt.

En anhörig tog hand om det lilla barnen och barnets mamma kunde återfinnas ute i en av skidbackarna och följa med ambulansen till Mora lasarett.

Mer läsning

Annons