Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu slinter skidan i fjällen

Det finns inget bättre väder än snöfall, åtminstone inte för skidanläggningsägarna. Både Lindvallen och Idre Fjäll öppnade under fredagen för vinterns skidåkning och det i ett vintervitt landskap.

Annons

Fredrik Ryden med Valle i Gustavsbacken på Lindvallen

Fredrik Rydén på Skistar i Sälen var en av de första att ta liften upp på fredagsmorgonen när skidåkningen i Sälen öppnade.

– Det var gott om plats och perfekta förhållanden, summerar Fredrik de första åken för säsongen.

– Idag är det lugnt, men till helgen blir det nog bättre, det viktigaste är ändå att vi nu är igång. Sedan öppnar Tandådalen 2 december och Hundfjället den 9 december.

– Det här är ingen historisk tidigt öppning, men nu erbjuder vi full bredd och full längd på de nedfarter vi har öppna, säger Fredrik Rydén.

I Lindvallen är Gustavsbacken plus Lisa, Nisse, Olle och Lotta nu öppna, liksom ett barnområde och transportvägar mellan de olika områdena i Lindvallen.

Idre Fjäll har redan haft öppet en dryg månad för längdåkare och sedan den 24 oktober för alpina grupper. Under höstlovet var det också möjligt att åka alpint för besökare som då fick använda en av de backar som var avsedda för träningsgrupperna under en några timmar varje dag.

Snön faller tung över fjällen, som här på Idre Fjäll.

På fredagsmorgonen öppnades tio nedfarter och nu är vintern på plats på riktigt, även för de som inte vill kämpa på det stenhårda underlaget som träningsgrupperna söker.

Runt Idre Fjäll finns också fyra mil längdspår klara.

– Vi jobbar med de två längsta spåren, men fortsätter det snöa som prognosen säger, då kan det gå fort. Redan nu har vi närmare en halv meter snö på fjällets baksida, säger Mattias Franzén, som basar för spår och pister på Idre Fjäll.

Mer läsning

Annons