Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan fler bada

/
  • Klippte. Birgit Andersson fick äran att klippa av bandet till den nya rampen som ska göra det lättare att komma ned i bassängen. Skolchefen Stefan Linde förklarade därefter rampen invigd.

Annons

Ända sedan Älvdalens simhall byggdes har många äldre önskat sig en ramp för att lättare komma ned i bassängen. SPF har upprepade gånger framfört önskemål till kommunen om detta.

En kran att lyfta i handikappade med har funnits i flera år, men för de som bara har svårt att klättra på en stege, men i övrigt inte har några problem att gå, har tanken på att bli nedhissad i en lyftkran känts ovärdigt. Detta har gjort att många inte kunnat delta i den så nyttiga vattengymnastiken eller i övrigt nyttja den fina simhallen.

Birgit Andersson tog för ett par år sedan initiativ till en skrivelse till Bun och nu finns rampen på plats. Rampen kostade 45 000 kronor.

På tisdagen fanns skolchefen Stefan Linde på plats. Birgit Andersson fick äran att klippa bandet och Stefan Linde förklarade rampen invigd. Delar av SPFs styrelse fanns på plats och man skålade i läskedryck för att fira denna högtidliga tilldragelse.

Mer läsning

Annons