Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till omarronderinghjärta slog plånbok

Delägarna i Älvdalens Besparingsskogen avisade förslaget att Besapringsskogen skulle lämna in en ansökan om en omarrondering. Det vid stämman på torsdagskvällen.

Annons

354 delägare var anmälda som röstberättigade och många hade därtill fullmakter. Det innebär att det var en av de större stämmorna sedan kampen för och emot ett kraftverk i Österdalälven vid Brunnsberg diskuterades som mest på 90-talet.

– Delägarna gav ett tydligt besked att vi inte skulle gå vidare och lämna in en ansökan om omarrondering, säger förvaltaren Ulf Andersson.

Det stod klart att Besparingsskogen såg ekonomiska fördelar med en omarrondering, men viktigare än pengar var uppenbarligen de mindre skogsskiften som flertalet av delägarna företrädde.

– Det fanns också ett yrkande om en återremiss för ytterligare utredningar, men den gick inte igenom.

– Istället var det en tydlig signal från majoriteten av delägarna, att Besparingsskogen inte ska driva frågan om en omarrondering, säger Ulf Andersson, som beskriver debatten i samband med beslutet som tydlig och bra.

– Det fanns en del frågetecken och det fanns också en del missförstånd som kunde rättas ut. En del frågor var svåra att svara på och det fanns uppenbarligen en hel del känslor med i bilden, känslor som det är svårt att argumentera emot, när det gällde delägarnas skogsskiften, säger Ulf Andersson.

Det finns fortfarande en möjlighet för någon annan delägare att begära en omarrondering, men utifrån utfallet vid stämmans möte finns det i nuläget ingen majoritet för en omarrondering av skogsmarken i Älvdalen.

Mer läsning

Annons