Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste flytta söderut

/
  • Packar igen. Erik Stein och hans sambo Barbro Bohlin packar för att flytta från Älvdalen eftersom de inte kan hitta någon ny bostad.

Annons

I sexton månader har Erik Stein och Barbro Bohlin bott i en stuga i Väsa. Av olika anledningar kan de inte bo kvar där och har letat efter en ny bostad.

- Jag flyttade från Älvdalen 1959 och har bott i Borlänge länge, berättar Erik.

- För ett år och fyra månader sedan flyttade jag hem tillsammans med Barbro. Men nu måste vi flytta igen.

- Jag trodde att jag flyttat hem för gott, men det går ju inte att köpa ett hus, de är lika dyra som i Borlänge nu för tiden. Många kommer heller inte ut till mäklare utan säljs via kontakter. Och lägenheter är svårt att få tag i.

- Hade vi vetat att det skulle bli så här så hade vi nog inte flyttat till Älvdalen, säger Barbro, som börjat rätta in sig på att leva här, trots att hon har sina barn och släktingar längre söderut i Dalarna.

- Jag trodde att jag flyttat hem för gott, säger Erik.

Men på grund av bostadsbristen i Älvdalen måste de nu åter packa ned hela sitt bohag. Om några veckor packar de upp i den nyinköpta villan i Morgårdshammar. Och Älvdalen blir av med två skattebetalare till.

Fritidshuset i Älvdalen har paret dock kvar och besöker så ofta de har möjlighet. Men kommunalskatten kommer det at betala i Smedjebackens kommun.

Mer läsning

Annons