Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna slog bag-in-box i huvudet på en polis – döms för våld mot tjänsteman

Kvinnan från Älvdalens kommun svingade till med en bag-in-box och träffade då en polis i huvudet.
Nu har kvinnan dömts till dagsböter för våld mot tjänsteman. Hon har förnekat brott och hävdat att det inte var meningen att träffa polisen med vindunken.

Annons

Kvinnan från Älvdalens kommun svingade till med en bag-in-box (vindunk) och träffade då en polis i huvudet. Nu döms kvinnan för våld mot tjänsteman. OBS: Det är inte bag-in-boxen på bilden som användes som tillhygge.  Foto: Malin Hoelstad/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Se hela listan på butiker i Dalarna – här är PRO-matkassen billigast och dyrast

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 35-årsåldern och bosatt i Älvdalens kommun.

Den 13 oktober i fjol befann sig kvinnan på en plats vid riksväg 70 i Älvdalen dit polis larmades på grund av ett bråk. En av poliserna som ryckte ut har berättat att hon pratade med den nu dömda kvinnan, som var mycket berusad. När kvinnan försökte gå därifrån stoppade polisen henne och då snurrade kvinnan runt och slog till polisen med en vindunk, en så kallad bag-in box, som träffade polisen över örat och på kinden.

Polisen har uppgett att vindunken förvisso i princip var tom men att slaget ändå gjorde ont och att hennes uppfattning är att kvinnan gjorde detta med flit. Hon brottade ner kvinnan, som bad om ursäkt när hon låg på marken.

Kvinnan själv har förnekat brott. Hon har uppgett att hon var väldigt berusad vid tillfället och att hon blev rädd när polisen kom gående mot henne. Hon vände sig om och då "åkte dunken upp och träffade polisen". Enligt kvinnan var det absolut inte meningen att träffa polisen i huvudet.

Mora tingsrätt anser att det är utrett att kvinnan slog polisen i huvudet med vindunken, samt att kvinnans förklaring till händelsen "är så osannolik att den kan lämnas utan avseende". Därför anser tingsrätten att det står klart att kvinnan har gjort sig skyldig till våld mot tjänsteman.

Mora tingsrätt dömer kvinnan till att betala 70 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 3 500 kronor. Dessutom ska hon betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons