Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julfirande på fjället lockar

Årets julhelg innehåller bara en röd dag, annandagen. Därför är det tuffast tänkbara kalender för att fylla turistbäddarna i fjällen. Helt fullt är det inte på Idre Fjäll, men ändå den tredje bästa julhelgen någonsin vad gäller antalet bokade gäster.

Annons

Idre Fjälls VD John Lundmark

På Idre Fjäll finns det några privata stugor lediga.

– Det är i de allra största husen som det fortfarende finns lediga bäddar och vi hopas att det fina vädret nu gör att även de bäddarna fylls, säger Idre Fjälls VD John Lundmark.

– Vi når inte fjolårets rekordsiffror och även för fem-sex år sedan var det en julhelg med väldigt mycket gäster. Att nå de åren gör vi nog inte i år, men samtidigt är det ändå redan den tredje bästa julhelgen någonsin i Idre Fjälls historia, säger John Lundmark.

En liten motgång var att lite av den nysnö som fanns krympte ihop, annars hade det mesta och de flesta av nedfarterna nu varit öppna. Inför julen är nu 33 av 40 nedfarter öppna. Därtill 82 km längdspår.

– Vi känner att några av backarna på fjällets Ostsida behöver lite mer snö för att kunna öppnas och där pågår nu snöproduktionen för fullt. Förhoppningsvis kan de öppnas när som helst och på julaftonen ska också skicrossbanan i Ravinen vara klart, hoppas John.

Ytterligare några backar öppnas runt nyårshelgen Därmed är det i stort sett bara Chocken och stora Ski cross backen kvar.

– Det som känns glädjande att våra gäster är väldigt aktiva och bokningar till olika aktiviteter och skidskolan har tagit bra fart. Får vi sedan den utlovade nysnön till jul så blir det också en riktigt fin inramning.

Mer läsning

Annons