Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämställdheten i Älvdalen ska kartläggas

Annons

Det ar vid Personal- och Organisationsutskottets sammanträde på måndagen som beslutet om att påbörja arbetet med att ta fram en jämställdhetsplan nu ska påbörjas med en kartäggning av det aktuella läget.

I ett första skede går nu en enkät ut till alla kommunanställda, där de får svara på frågor om löneläge, löneutveckling, kompetensutveckling och arbetsmiljö.

För att få fram vettiga frågor har fackförbunden Kommunals och Lärarförbundets representanter samt kommunchefen och personalchefen, tillsammans med konsulten Mikael Nilsson diskuterat sig fram till frågorna. En referensgrupp besående av övriga fack, områdschefer från Bun, samhällsbyggnads- och sociala avdelningarna har också fått ha synpunkter på frågorna som nu går ut till de kommunanställda.

Efter analys och tolkning av svaren ska sedan en jämställdhetsplan tas fram där det också finns en plan för hur och i vilken takt olika jämställdhetsfrågor skatas om hand. Återkommande enkäter ska sedan visa om och hur målen i jämställdhetsplanen uppfylls.

Mer läsning

Annons