Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häftigt disko avslutade Kulturfestival 2007

/
  • Kontakt. Dans ger kontakt. Även mellan dansparen. Här dansar Catrin Fjellström med Johan Persson och samspråkar med Christian Andersson och Marie Torstensson, med ryggen mot kameran.
  • Hjälp. Bandet fick hjälp av Johan Persson som ville vara med och spela munspel.
  • Varmt. Varm av dansandet var det skönt att svalka sig lite, tyckte Tina Dahlberg och tog sig en öl.
  • Olika. Precis som på vilket dansgolv som helst varierade stilarna väldigt mycket då Kulturfestival 2007 avslutade på Dalgatan 118 på fredagskvällen.
  • Ös. Det var fullt ös på dansgolvet då halva Empiric Skwad, Tomas Wallin och Mattias Gabrielsson spelade upp. Emil Sahlström och Marie Torstensson, med uppsträckta händer, rockar loss till musiken.

Annons

Christian Andersson från Skara kommer ut från avslutningsdiskot på Dalgatan 118, svettig och rosig, för att ta lite luft.

Han är en av de 14 personer från Skara som deltagit i Kulturfestival 2007. Han ingick i teatergruppen Ängsrockarna som hade föreställning i Brittgården på onsdagskvällen. Efter föreställningen fick deltagarna också själva pröva på att spela teater, ett av många uppskattade inslag i festivalen under veckan. Hela gruppen stannade sedan kvar hela veckan för att själva delta i festivalen.

- Det är bara så roligt, kommenterade Christian veckan.

- Men, igår på äventyrsdagen på Naturbruksgymnasiet råkade jag ut för en lite läskig sak. Efter att jag åkt linbana ramlade jag ned i vattnet i dammen och kände hr jag bara sjönk längre och längre ned.

- Men det gick bra, många kom och hjälpte mig upp, säger han och går in igen för att fortsätta dansa.

Därinne är det fullt av deltagare och personal som dansar och rockar av hjärtans lust. När Tomas Wallin och Mattias Gabrielsson, drar igång en rocklåt fylls dansgolvet snart av glada människor. Mellan låtarna passar man på att ta sig en slurk öl eller cider, man är ju på en bar med fullständiga rättigheter.

Karin Booberg, en av initiativtagarna på biblioteket, är nöjd med veckans aktiviteter.

- Vi trodde att intresset från övriga Dalarna skulle vara större, de förståndshandikappade är ju den enda grupp i landet som har lagstadgad rätt till kultur. Kanske var det avståndet som avskräckte, frågar hon sig.

Festivalen kommer att bli av även nästa år, men då eventuellt i samarbete med Siljanskommunerna.

Mer läsning

Annons