Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagarmässan i Älvdalen drog över 3 000 besökare

Veckoslutets företagarmässa i Älvdalen blev en stordragare med uppåt 3 200 besökare och utställare. Årets tema för mässan var tillväxt, rekrytering, integration och samverkan skola-näringsliv.

Annons

Årets mässa var den tolfte i ordningen och har genom åren växt till en stor mötesplats och folkfest. 103 företagare, organisationer, föreningar och kommun fanns på plats i ishallen.

Under fredagen och lördagen varvades föreläsningar och möten med musik, dansshow, modevisning och mat.

– Det är säkert runt 50 personer som jobbat för detta i ett års tid, berättar Tobbe Wallin som tillsammans med Niklas Nouvel arrangerat mässan på uppdrag av Företagarna Älvdalen.

Många stod på scenen och deltog aktivt på olika sätt. Bland annat fanns landshövding Ylva Thörn på plats. Konferencierer var skidåkaren Maria Rydqvist och chefredaktör Mia Strand som också talade om kvinnligt ledarskap.

Två kända musikband berättade också om sina erfarenheter som företagare och bjöd förstås på musik; Larz-Kristerz och Billy Opel.

Många fina utmärkelser delades ut, varav ett var Årets Företagare som gick till Staffan Derning, vd för Idre Himmelfjäll.

I samklang med mässan hölls också föreläsningar på biografen för 200 ungdomar på temat "Se möjligheter och tro på dig själv".

En veteran i sammanhanget är Eva Pettersson, vice ordförande i Företagarna Älvdalen. Hon var den som tog initiativ till och startade mässan 2001.

– Det här är överlägset den bästa mässan hittills, säger hon. Stämningen och samarbetet mellan företagarna, organisationer och kommunen fungerar utmärkt. Likaså samarbetet med Företagarna Särna-Idre-Grövelsjön som ju också deltog på mässan. Det här området har enormt mycket att ge!

Landshövding Ylva Thörn deltog aktivt på mässan och besökte bland annat samtliga utställare.

Gänget som fixade smörgåstårta till hundratals personer under mässan.

Mer läsning

Annons