Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler militärövningar på Älvdalens skjutfält - därför nekas Migrationsverket hyra boende

Försvarsmakten ökar antalet övningar på Älvdalens skjutfält. Därför behövs boendet som Migrationsverket hyrt.

Annons

I ett år har försvarsmakten, genom Fortifikationsverket, hyrt ut boendet i kaserner och hotellet till Migrationsverket.

Den nya archiepjäsen skjuter skarpt vid en övning för ett år sedan.

– Det har gått bra och vår verksamhet har fungerat, men vi har fler övningar och övande förband inbokade nu än tidigare, säger Martin Hedin som är chef på skjutfältet.

Under det år som gått har de övande förbanden bott i tält och många av befällen har bott på hotellet i Älvdalen. När nu antalet övningar ökas så ökar också behovet av att kunna nyttja förläggningarna på skjutfältet.

– Vi behöver alla lokalerna och vi har övningar inbokade hela vintern som kommer, säger Martin Hedin.

– För vår del handlar det om en rejäl ökning och under vintern och våren är det förband här och övar varje vecka, säger Martin Hedin.

De militära förbanden ökar nu sin närvaro på Älvdalens skjutfält och då får Migrationsverket lämna de kaserner och det hotell de hyrt.

För Migrationsverket har Trängslet varit en förläggning de drivit i egen regi, men med det ökade behovet av militär aktivitet på det stora skjutfältet återgår det nu till det ändamål det är avsett för.

– För skjutfältets del är ser det riktigt bra ut med alltfler förband och övningar som nu bokas in. Det vi ser är en rejäl ökning jämfört med de senaste åren, säger Martin Hedin.

Mer läsning

Annons