Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällräddning fick lyckligt slut – man och kvinna oskadda trots tuffa förhållanden

En fjällräddningsinsats pågick under tisdagseftermiddagen väster om Nipfjället norr om Idre. Två personer som åkte skidor hade fått problem med utrustningen.

Annons

Det var när en man och en kvinna i 40-45-årsåldern vid fyratiden på eftermiddagen var på väg till Nipstugan som mannens skidutrustning gick sönder och de inte kunde ta sig fram längre. De hade också åkt av leden och visste inte sin exakta position.

Personerna ska inte ha befunnit dig i någon akut fara, eftersom de hade mat och bra kläder med sig. Genom att positionera deras mobiltelefon via en app fick man fram var de befann sig, och fjällräddningen kunde ta sig till platsen.

Det var när mannens skidutrustning gick sönder som man kallade på hjälp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT

Strax efter klockan 18 meddelade polisen att personerna hittats av fjällräddningen och är i förhållandevis gott skick trots tuffa förhållanden. Snödjupet i skogen på platsen ska ha varit 1,5 meter i skogen och 0,5 meter utanför skogen och det ska även ha blåst med en styrka på fem meter/sekund.

Polisen uppmanar nu alla som ska bege sig ut i fjällvärlden att ha med en extraladdning till mobiltelefoner och ha bra kläder och proviant. Om någonting skulle hända är det viktigt att hålla sig varm och hålla i gång kroppen och också att få i sig vätska och mat när man väntar på räddningen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons