Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter de senaste dagarnas snöande nu öppnar fyra mil skidspår i Idre fjäll

Två decimeter nysnö följt av flera minusgrader betyder att det nu finns fyra mil skidspår öppna runt Idre Fjäll plus två alpina nedfarter.

Annons

Snö och landslag som trängs på Idre Fjäll där två pister är öppna för träningsgrupper och 40 km längdskidspår.

Det är trångt i de två alpina pisterna som i nuläget är fullbokade av alpina grupper med landslagseliten på plats. Detsamma gäller skidspåren runt stadion där skidorienterare och skidskyttar nu trängs, sedan de avlöst längdlandslaget. Snöfallet har dock gjort att det ändå finns skidspår så det räcker runt Idre Fjäll, även för de som inte ingår i olika landslag eller träningsgrupper.

– Alla spår utom Slättvålaspåret är nu öppna. Det innebär att vi har fyra mil skidspår öppna och av dessa är 25 km elbelysta, säger Idre Fjälls VD John Lundmark.

När det gäller de alpina nedfarterna bygger de som nu är öppna på sparad snö. Den snö som föll gjorde inte träningsgrupperna så mycket gladare då det handlar om mjuk och lös snö.

– Lite mjukt, men skönt att få testa skidor, säger Frida Hansdotter mitt i ett skidbyte.

Efter lunch stängdes en av de två nedfarterna av för att spolas med vatten för att det ska bli ett riktigt isigt och hårt underlag.

Sara Hector tränade slalom för första gången sedan skadan i fjol.

Sara Hector strålade av åkglädje.

– Det här är mitt första slalompass på nästan ett år och nu känns det bra, säger Sara, som under sina ungdomsår ofta tränade på Idre Fjäll.

Samtidigt som en av nedfarterna nu isas så jobbar snökanonerna för fullt över hela fjället.

– Om fem dygn bör vi kunna öppna fler nedfarter och då framförallt övre Väst, säger John Lundmark.

Snö och vintern har kommit till Idre Fjäll.

Att vara VD på Idre Fjäll är ett rent nöje, när det är två decimeter nysnö, solsken och minusgrader samt fullt med landslagsgrupper på den enda svenska anläggning som kunnat öppna för alpin skidåkning. Idre Fjäll var också den som åter var först med att öppna för längdskidåkning och nu finns det fyra mil skidspår klara.

Det är trångt i de två alpina pisterna som i nuläget är fullbokade av alpina grupper med landslagseliten på plats. Detsamma gäller skdispåren runt stadion där skidorienterare och skidskyttar nu trängs, sedan de avlöst längdlandslaget. Snöfallet har gjort att det ändå finns skidspår så det räcker runt Idre Fjäll, även för de som inte ingår i olika landslag eller träningsgrupper.

Mer läsning

Annons