Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrbar lärpeng, kommun fick Svarte Petter

Svarte Petter på handen, det fick kommunen när de hyrde snabbt och dyrt. Samtidigt drabbades andra hyresvärdar av kommunens kritiserade beslut. Det menar centerpartiets Kjell Tenn.

Annons

Kjell Tenn var tidigare kommunalråd i Älvdalen och när han fick höra tals om tankarna på att hyra den privata fastigheten var han dirket kritisk.

Kjell Tenn är fortsatt kritisk mot kommunens hyresavtal för 20 mijoner kronor.

– Kommunen betalar ett överpris och gynnar en enskild näringslivsidkare, samtidigt förlorar de fastighetsägare som hyrt ut till lägre kostnader nu sina avtal med kommunen, säger Kjell Tenn.

Läs även: Allvarlig revisorskritik mot kommunalråd

– Jag varnade kommunen för att skriva ett långt avtal och bråttom var det absolut inte. Den aktuella fastigheten var registrerad för affärsverksamhet och för att ändra den till boende krävdes ett kommunalt beslut. Därför fanns det tid att diskutera det hela i kommunstyrelsen. Antagligen hade beslutet ändå blivit detsamma, men då hade vi ändå kunnat diskutera frågan, säger Kjell Tenn.

– Nu sålde kommunen bort sitt förhandlingsläge och blev sittande med Svarte Petter.

Därför menar Kjell Tenn att resonemanget om att fastigheten skulle bli flyktingboende för 70 personer saknar tyngd, det var ju upp till kommunen att godkänna förändringen till boende.

– Nu blev det en dyr affär som dessutom brister i hanteringen. Risken är att kommunen får betala dyrt i slutändan när en näringslivsidkare gynnas, medan andra missgynnats av beslutet, säger Kjell Tenn.

Läs även: Peter Egardt medger fel

Han har också överklagat beslutet till förvaltningsrätten, men de har ännu inte hanterat Kjells överklagan.

– Det här är en lärpeng, vi får aldrig hanterat något så viktigt så slarvigt, betonar Kjell Tenn.

Mer läsning

Annons