Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drygt hälften av niorna får sommarjobb i kommunen

Annons

Under många år har Älvdalens kommun satt en ära i att kunna erbjuda sommarjobb åt skolungdomar inom kommunala verksamheten.

Även i år erbjuder man sommarjobb, dock bara för de elever som går ut nian, och de i åttor som har "särskilt stort behov" av sommarjobb. Efter en genomgång har de olika avdelningarna skakat fram 48 platser för skolungdomar i sommar.

Meningen var att näringslivet och Arbetsförmedlingen skulle finansiera sommarjobb åt ungdomar som går i gymnasieskolan, men med den nya regeringen har detta ändrats. Dessa elever måste söka sommarjobb på den vanliga arbetsmarknaden, men det lär enligt uppgift finnas relativt gott om vikariat och andra sommarjobb om man går till Arbetsförmedlingen.

När det gäller de som slutar nian och en del åttor enades Personal- och organisationsutskottet om att anslå 236 000 kronor för att kunna betala löner till dem. Dessa pengar räcker till omkring 48 ungdomar som alltså kan få jobb under en tvåveckors-period i sommar på någon av de kommunala avdelningarna.

- Vi går ut med annonsering om sommarjobben i april och ger dem jobb enligt principen "först till kvarn...." berättar Majvor Löfgren, personalchef på Älvdalens kommun.

Mer läsning

Annons