Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dra mig baklänges - vilka starka tjejer!

/
  • Provsmakning av frukt och annat gott bjöds elverna också på, liksom lunch i det gröna.  Foto: Björn Rehnström
  • Maria Rydqvist och Bengt Leandersson hälsade eleverna välkomna till den annorlunda friluftsdagen.  Foto: Björn Rehnström
  • (((( Dragarbild , tycker jag))))) Tjejerna har just fått rull på bilen och drar den hela 17 meter baklänges. Nyss stod bilens bakhjul i höjd med den rödvita pinnen.  Foto: Björn Rehnström

Annons

Uppgiften att dra den vita skåpbilen fick högstadieflickorna vid en av stationerna på fredagens friluftsdag för högstadiet. Friluftsdagen ingick i Hälsoveckan.

Det var Älvdalsskolan, tillsammans med ICA Olssons Ungdomsfond och olika föreningar som arrangerade dagen och vår egen duktiga skidåkare Maria Rydqvist hade planerat dagen.

Ungdomsfonden delar årligen ut mellan 50 000 och 80 000 kronor och pengarna kommer från ett pålägg på de plastkassar som ICA säljer i sin butik i Älvdalen. Mottagrna är duktiga ungdomar , ledare och föreningar inom idrott och kultur.

Nu ville Maria Rydqvist och ICAs Bengt Leandersson slå ett extra slag för idrott och andfra aktiviteter genom friluftsdagen.

Skolungdomarna kunde under dagen besöka inte olika stationer i och utanför sporthallen och Naturbruksgymnasiet. För varje station de besökte fick de poäng och extra många poäng fick deltagarna om de var duktiga i det de prövade. Nästa vecka blir det prisutdelning i skolan.

Eleverna kunde välja mellan ridning, basket, provsmakning, fotboll, klättring, fiske, tipspromenad, rullskidor, aerobic, skytte och orientering och dragkamp, där Brunnsbergs framgångsrika dragkampare visade att ungdomarna var starkare än de själva trodde.

Mer läsning

Annons