Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den nya fjällcampingen i Idre tar fart

För två år sedan stängde Idre Fjäll sin husvagnscamping. Men redan i fjol återöppnade den i smyg med ett mindre antal platser. Till den här säsongen tar Idre Fjäll ett nytt helhetsgrepp för husvagnscampingen och nu bygger man en hel ny campingplats.

Annons

John Lundmark ovanför den nya campingen.

Den gamla husvagnscampingen får leva vidare medan den nya byggs ut i tre etapper.

– Vi har tagit bort den övre raden av husvagnsplatserna, där ska den svenska vallabussen stå nu under hösten för att testa skidor, avslöjar John.

Idre Fjäll upplever ett behov av utökat boende.

– En ny campingplats är ett snabbt och efektivt sätt att skapa ett utökat boende här på fjället, säger John Lundmark.

Under hösten har en slutande yta blivit plan. Diken har grävts och inom kort kommer en första lite enklare servicebyggnad på plats.

– Vi markbereder och gör nu klart för bygget av en större serviceanläggning, me det viktigaste är at vi får igång en första servicebyggnad redan till den här vintern. Den ska stå klar till Lucia.

Den nya campingplatsen blir inte jättestor, första etappen handlar om enbart 45 nya platser plus de 60 som behålls tills vidare på den äldre campingplatsen.

–Sedan går vi vidare med nästa etapper och när allt är på plats och klart så ska vi kunna erbjuda mella 350 och 450 husvagnsplatser och ett nytt servicecenter.

– Det här har gått väldigt fort och vi har inte marknadsfört de nya platserna, men det är ändå redan fullt. Kvar är bara några platser vi avsatt för veckogäster.

Mer läsning

Annons