Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vann på att vara nyktra

/
  • På fredagen fick Cecilia Knuts, tillvänster och Rebecka Gravås i mitten, ta emot ett diplom av organisationen Iq-initiativets Cecilia von Schedvin.
  • Lukas Karlsson var en av de många som blåste grönt under helgen.
  • Alla vi vinnare. Här är ungdomarna som vann priser genom att hålla sig nyktra under helgen och delta i
  • Kön ringlade sig tidvis lång till tältet där man skulle blåsa i alkomätare för at visa att man var nykter.

Tolv ungdomar mellan 13 och 20 år vann extra mycket på att hålla sig nyktra under helgens Musik- och motorfestival i Älvdalen.

Annons

De tolv var de som lottades till vinst av de sammanlagt 73 ungdomar som deltog i helgen Blås Grönt- aktiviteter i Älvdalen. Cecilia Knuts och Rebecka Gravås arrangerade det hela i ett tält utanför Salemkapellet i Älvdalen. Vid sammanlagt fyra tillfällen under helgen fick de som ville vara med i utlottningen av priserna blåsa i en mätare för att visa att de inte druckit alkohol.

– Syftet var att uppmärksamma nyktra och skötsamma ungdomar, berättar Cecilia Knuts.

Tiden mellan blåsningarna hade tältet öppet för barn och ungdomar och det var åtskilliga som passade på att umgås, spela gitarr, äta chips och dricka läsk, ungefär som på den fritidsgård som kommunen har lagt ned för ungdomarna alltså.

Vid söndagens dragning fick följande ungdomar sina priser:

1: Anna-Lotta Persson - en systemkamera. 2: Sandra Sjödén - minidator, 3: Alexandra Forslund- Iphone 4, 4: Erik Hed - presentkort Mora köpstad 3000:- , 5: Ida Nordin - cykel, 6: Elin Hasselås Presentkort Älvdalens köpmangata 1000 -: 7: Linus Flood dito 1000:-, 8 Anna Hed dito 1000:-, 9: Mattias Höglund - dito 1000:- , 10: Simon Johansson - dito 1000:-. Tröstpriser i form av handduk respektive klocka fick Daniel Emilsson och Ella Rothman.

Rebecka och Cecilia är otroligt nöjda och glada efter helgen.

– Det kändes bra att ungdomarna hade ett drogfritt ställe att umgås på där det hela tiden fanns många vuxna till hands, säger Cecilia Knuts.

De två arrangerade också Dont drink and drive-aktiviteter utanför Salem på fredagen och lördagen. Besökarna fick prova en krocksläde och känna hur en krock i 5 kilometer per timme, prova promilleglasögon och läsa information om alkohol och droger i trafiken i olika broschyrer.

Under lördagen fick Cecilia och Rebecka ta emot ett diplom av organisationen Iq-initiativet, som också filmade tjejernas arbete och ska sprida det vidare genom sin hemsida.

– Det var många som besökte oss vilket var otroligt roligt. Vi hoppas att många fick tankeställare om farorna med alkohol och droger i trafiken, säger Cecilia Knuts.

Mer läsning

Annons