Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för dragspelsparty i Älvdalen

Nu blir det drag igen i Älvdalen. Det när det är dags för årets upplaga av Övdalstreffin på Hotell Älvdalen. En hösttradition som blivit en fest för fler än dragspelsentusiasterna.

Annons

– Det här är nog årets roligaste helg. Alla är så positiva och spelglädjen smittar av sig, säger Emma Berglund, som driver Älvdalens hotell tillsammans med Linus och Malin Zetterman.

Gubbar med keps vid fjolårets Övdalstreffin och de finns på plats även vid lördagens konsertprogram.

Älvdalen är Sveriges dragspelskommun, även om det är många år sedan produktionen av dragspel i Älvdalen poch Särna upphörde. Musiken lever vidare och Övdalstreffin är ett bevis på det.

– Den här helgen är det helt fullbokat på hotellet och det är det varje år när det är dragspelsträff, säger Emma.

Helgen inleds redan med fredagens buskspel och sedan 'är et dragspelsmusik som gäller långt in på småtimmarna.

– Utan tvekan är det väldigt roligt att kunna fylla hotellet under en hösthelg. Det betyder mycket för oss och gör att vi kan satsa på nya evenemang, säger Emma.

Det som väntar senare i höst är Stefan Nykvists satsning på Folkpark 65, som ersätter de traditionella julborden. Sex kvällar fram till jul byggs hotellet om till den folkpark som de äldre minns från 60-talet, en park med pilkastning, lyckohjul, tombola, korv, dansbana och kanske också slagsmål.

– Det blir en jättespännande julshow där vissa kvällar redan är fullbokade, säger Emma Berglund,men först ska det spelas dragspel.

Mer läsning

Annons