Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern vägrade vara med på Maud-inbjudan

Annons

Älvdalens kommun vill uppmärksamma näringslivsministern på de svårigheter som kommunen har när det gäller att utveckla turismen efter regeringens nej till Tre Toppar.

- Vi vill bjuda in statsrådet för att hon ska få ta del av vår situation och hur vi vill utveckla våra bygder, förklarar Myr Herbert Halvarsson.

I riksdagen har näringslivsministern lovat att försöka få in ett besök i Älvdalens kommun i sin kalender. Det är för att påminna henne om det som kommunen nu skickat en formell inbjudan.

Men det blev en inbjudan utan det lokala centerpartiets medverkan. Något som förvånar Herbert.

- Först skulle de vara med, men sedan ändrade sig tydligen partiet. Vi hade självfallet helst sett att ha haft centerpartiet med som inbjudare. Det hade sett bra ut och gjort det lite lättare, menar Herbert.

- Visst vill vi att Maud ska komma hit, hon är ju vår partiledare. Men det här är en inbjudan som är gjord av Herbert Halvarsson och Bengt Welin. Det är inget som kommunen gjort gemensamt, säger centerpartiets Kjell Tenn.

- Kommer hon hit så blir vi nog med, men samtidigt så är det ju lite förvånande att socialdemokraterna, som haft en rad miljöministrar, inte avgjorde ärendet utan sköt över det på oss. Nu känns det som vi får städa upp, säger Kjell och syftar på regeringens nej till Tre Toppar.

- Jag anser för egen del att det minsta man kan begära är att staten kompenserar oss glesbygdsbor, när naturreservat och nationalparker förhindrar en utveckling för oss som bor här. Så visst finns det anledning att trycka på för att få något tillbaka. Däremot handlar det brev som nu skickats inte om en inbjudan från kommunen. Därför finns vi inte med som undertecknare av brevet, förklarar Kjell Tenn.

Mer läsning

Annons