Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buss i diket söder om Idre - en person förd till vårdcentral

En dansk turistbuss med en grupp med drygt 20 personer i åldrarna 7-70 år körde av den smala vägen söder om Idre och fortsatte en lång sträcka ner i diket innan färden tog stopp mot ett träd. En person fördes med lindriga skador till vårdcentralen i Särna.

Annons
Ett stort räddningspådrag drogs vid bussolyckan söder om Idre. Men endast en person skadades lindrigt.

Det var vid niotiden på söndagsmorgonen som larmet om trafikolyckan kom. En dansk långfärdsbuss på väg mot Idre hade kört i diket söder om Idre.

Ett stort räddningspådrag drogs vid olyckan.

I en vänsterkurva ska chauffören ha fått möte och hållit ut så mycket att bussen kom utanför vägbanan. Ett långt spår vitnar om att chauffören försökte få bussen upp på vägen men det branta diket styrde ner bussen allt djupare och efter ett femtiotal meter tog färden stopp mot några träd.

Vid kollisionen mot träden skadades en av passagerarna lindrigt.

Efter olyckan stannade alla i bussen, som lutade mot träden, i väntan på att en annan buss kunde plocka passagerarna och föra dem vidare till resmålet i Idre.

Bussen stannade mot några träd.

Ett stort larm drogs för räddningstjänsten i Idre. Ambulanser från både Särna och Drevsjö kom också till undsättningen, men den här gången blev det inga allvarligare skador.

– Chauffören uppgav att han fått möte och bussen kom utanför vägkanten och skar ner i diket. Som tur var så blev det inga allvarligare personskador, det var en passagerare som fördes till vårdcentralen för kontroll, säger Per Nordkvist som var räddningsledare på olycksplatsen.

– Jag höll ut mot snökanten och plötsligt var framhjulet utanför vägbanan, sedan gick det fort, suckar chauffören.

– Jag har kört i 26 år och så händer det här, men som tur var så var det bara jag och min andrechaufför som skadades lätt, säger chauffören. medan bärgningen pågick.

Efter att vägen först var avstängd under räddningsarbetet så stängdes riksvägen av även under en och en halv timme i samband med bärgningen på eftermidda

Riksväg 70 var under en lång stund avstängd och kommer även att behöva stängas av under bärgningen.

Vägen är väldigt smal och all snö har gjort den redan smala vägbanan än smalare. Långa sträckor är vägen så smal att två tunga fordon har svårt att mötas.

Bärgning av den danska långfärdsbussen.
En dansk långfärdsbuss med ett tjugotal passagerare i diket söder om Idre efter ett möte där bussen skar ut i vägkanten och fortsatte 50-talet meter innan den gick ner i slänten och stannade mot ett träd.

Mer läsning