Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra bilparad men diskot besvikelse

Annons

I stort sett var Älvdalens Musik- och Motorfestival en stor succé. Fullt med folk längs Dalgatan var det. Regnet på fredagen gjorde att besökarna till Älvdalsparken på kvällen var färre än arrangörerna hoppats på. Lördagskvällen kom dock 2 000 personer dit, något som Niklas Nouvell, en av arrangörerna är mycket nöjd med.

Publiken längs Dalgatan kunde glädja sig åt moped- och traktorparad, mc-uppvisning och en stor bilparad med amerikanska bilar under lördagskvällen. Susanne Carlsson i Färnäs Night Cruisers, som arrangerade biluppvisningen, är nöjd med de totalt kanske 150 bilar som deltog i uppvisningsparaden. Ett hundratal av dem deltog i tävlingen om snyggaste bilen. Efter omröstning bland publiken valdes Leif Nyberg till segrare. På andra plats kom Tord Nilsson, Älvdalen, med en beige Ford Roadster -32. I tävlingen "Arrangörernas val" kom Göran Lassel, från USA, på första plast med sin Chevrolet Corvette Sting Ray. Under den organiserade biluppvisningen längs Dalgatan förekom mycket få däckbränningar. Tre bilförare blev åtsagda av de utposterade vakterna. Senare på kvällen och natten brändes dock en hel del gummi på Dalgatan, men detta låg utanför tävlingen och uppvisningen, som pågick till halv tio.

Några som var lite besvikna efter helgen var ungdomarna. Tidigare har det funnits ett diskotält på parken. Nu fanns inget diskotält . I år hade arrangörerna valt att varva vanlig dans med diskodans på dansrotundan, en timme i taget, vilket gjorde många ungdomar besvikna.

- Det var säkerhetsskäl som gjorde att vi beslutade att göra så här, men vi kanske borde talat om det tydligare för dem, säger Niklas Nouvell.

Från polisiärt håll rapporteras om en ovanligt lugn helg. Ett par rapporter om däckbränning nattetid, anmälningar om brottappade telefoner och plånböcker, samt någon anmälan om lindrig misshandel är allt. Flera fall av punktering av bildäck på grund av krossat glas inträffade också.

Mer läsning

Annons